Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.200 Ft
Menny.:db

Bio magok: vöröshagyma, póréhagyma


Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.


      


Szállítás: 2-4 munkanapon belül


36666 Ft/kg

Szerezhető hűségpontok: 100
Szállítási díj: 1.380 Ft
Gyártó cikkszám: 5999563433149
Várható szállítás: 2024. december 06.
Gyártó: EzerJóFű Gyógynövény Kft.
ZERO WASTE
Természetes alapanyagokból
Ha kérdése van, keressen minket!
Termék címkék:
póréhagyma vöröshagyma

BIO HAGYMA-MIX CSÍRAMAG 60 g

2.200 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára
A TERMÉKET CSOMAGBAN IS MEG TUDOD VÁSÁROLNI! TEKINTSD MEG CSOMAGAJÁNLATAINKAT!

Termékleírás

Nettó tömeg: 60 g
Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is.
Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó.
A Bio Hagyma csíramag az EzerJóFű énkezű gyógyműves bio terméke.

Csíra készítés otthon

A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. 

Csíráztatás recept:

- csíráztatásra alkalmas bio csíramagok
- széles szájú nagyobb dunsztosüveg
- gézlap
- egy erős befőttes gumi
- víz

Csíráztatás:

1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 

2 - A csíramagokra öntsünk tiszta vizet. A víz két-háromszor annyi legyen, mint a mag. A duplán hajtott gézlapot pár erős befőttes vagy egy postás gumival feszesen rögzítsük az üveg tetején. 

3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat 8-12 óráig. (A legtöbb magnál a 12 óra megfelelő, de vannak kivételek) 

4 - 12 óra áztatás után öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül, friss vízzel öblítsük át. Utána 45 fokos szögben alaposan csöpögtessük le, az üveg akár maradhat ebben a helyzetben is. Figyeljünk arra, hogy a magok ne zárják el a levegő útját a gézlapon keresztül tudjon levegőzni. Ha néha arra járunk, akkor az üvegen lehet egy fél fordulatot forgatni. 

5 - A magok csírázásához a szobahőmérséklet (20-22 fok, hidegebb hőmérsékleten lassabban készül el) tökéletesen megfelel. A csírázási időszak elején fényre nem feltétlenül van szükség. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 

6 - 12 óránként mossuk át a magokat friss vízzel. A csíráztatás sarkalatos pontja, titka, hogy a magok ne legyenek túl nedvesek és ne is száradjanak ki! 

7 - Pár napon belül megjelennek az első kis csírakezdemények. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt méretet. Ez általában 4-6 nap.) 

8 - Az elkészült csírát megszabadítjuk a maghéjtól és a nem csíraképes magoktól. Kisebb edénybe friss vizet öntünk, belerakjuk a már elkészült csírát és keverő mozdulatokkal az egészet átmozgatjuk. A levált csírahéjak a víz tetején fognak úszni, azokat összehúzzuk az edény szélére és lemerjük. (Némi gyakorlatot igényel). 

9 - Ha már a barnás-feketés héjakat eltávolítottuk, akkor a víz felszínén, illetve felső harmadában úszó tiszta csírát leszedjük és visszatesszük a tiszta üvegbe, pár órán keresztül 45 fokos szögben a szokásos módon tároljuk, azért, hogy a felülete fogásra száraz legyen, de maga a csíra még ne száradjon ki. Erre azért van szükség, mert ha túl nedvesen tesszük a 3-7 fokos hűtőbe, akkor a csíra hamarabb tönkremegy. A víz alján maradnak a sérült vagy csírázásra nem képes magok, illetve az életképes éppen kicsírázott magok is, amelyek még biokerti művelésre vagy városi gerilla kertészetre is alkalmasak. 

Ha mindent jól csináltunk akkor a csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére