Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Káptalantóti Liliomkert termelői piac és az EzerJóFű Gyógyműhely

A Káptalantóti Liliomkert piac olyan nekünk, mint egy másik világ. Egy tér, ahol minden vasárnap délelőtt a természetes, a szép és az egészséges a főszereplő. Ezen a piacon találsz meg bennünket is immár 10 éve.
Az EzerJóFű Gyógyműhely és a családunk minden tagja szeretettel várja a Liliomkert piac látogatóit és persze téged, hogy elvarázsoljunk, megmutassuk, mi mindent tehetsz önmagadért a gyógynövények és a természet segítségével.

Hol találod meg ezt a szépséges világot?

A Balaton-felvidéken, a Káli medencében, Káptalantóti falu mellett a mezőben, ahol el nem tévedhetsz, mert a sok-sok ember vonzása biztos utat mutat neked is.

Mi mindent találsz a piacon?

Gyógynövény kivonatokat, roppanós, friss csíra és bébinövényeket, üde, finom, saját termelésű zöldségeket, házi tyúkok tojásait, kemencében sült kenyeret, bió gyümölcsleveket, borokat, biztosan sok sok friss gyümölcsből készült lekvárokat, mindenféle ízű mézet, gyógynövény szappanokat, hidegen sajtolt olajokat, mangalicatermékeket, fűszeres házi készítésű sajtcsodákat és még felsorolni is lehetetlen mi minden. 
Miközben pedig telerakod a kosarad, feltöltöd az éléskamrát, a szépérzéked is megkapja a kívánt ingereket. Kézműves ruha, textil és ékszerkészítők, üvegfúvók, fa -fémművesek, régiségkereskedők, és még antikváriumok is kínűlják portékáikat. Itt életre kelnek a békebeli piacozási szokások. Itt visszacseppensz a múltba, a békebeli vidéki életbe. 

A piac társulata Káptalantótiban egész évben, minden vasárnap szeretettel vár téged és családodat. (Ünnepnapokon, így például húsvétkor és Pünkösd vasárnapján is) Reggel 7-től, és 12 után is nyitva vannak a standok. Amíg te nézegetsz, vásárolsz, élvezed a hangulatot, mi itt vagyunk.

Egy kis reklám:)

Mivel a Liliomkert volt az egyik első termelői-kézműves piac, és mert idilli környezetben van, hamar kinőtte magát, és mára a Balaton egyik legkeresettebb látnivalója, kirándulási célpont, egy hely, ami miatt akár az ország másik végéről is útra kelnek sokan. 

A legelején 22 árus volt a piacon. Mi, EzerJóFű Gyógyműhely is köztük voltunk. És azóta csak egyre jobban szeretjük ezt a kis világot. Ma már több mint 200 kézműves árulja itt a termékeit. És bár lenne rá igény, nem nőhet tovább a piac, csak akkor tudnak új eladót fogadni, ha valaki kilép.

Ahogy az egy jó termelői piacon lenni szokott, kóstolni is sok helyen lehet. Természetesen Nálunk, az EzerJóFű Gyógyműhelynél is csippenthetsz a friss csírákból és  meg is tudhatsz ezt-azt a portékákról, mert szívesen beszélgetünk veled. Nem rohanunk sehova. Érted vagyunk itt. Kutyabarátok vagyunk, a kis családtagodat is szeretettel fogadjuk!

„A Liliomkert életünk sokszínűségét mutatja be” – mondja az alapító Harmathy Ildikó.

Az oldal tetejére