Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GYAKORI KÉRDÉSEK

MI A TINKTÚRA?

A tinktúra különböző gyógynövények gyógyszertári alkoholos 36%-os oldata. Lehet mono, ami egyfajta gyógynövény alkoholos kivonata, és lehet összetett, tehát több különböző gyógynövény elegyét tartalmazza, amik egymás hatását erősítik.


KI HASZNÁLHATJA A TINKTÚRÁKAT?

Mindenkinek ajánljuk, aki hisz a gyógynövények gyógyító erejében. 


KI NE HASZNÁLJA A TINKTÚRÁKAT?

A kisgyerekek, kismamák, illetve akik alkohol allergiában szenvednek. Aki rendszeresen gyógyszert szed, ha szükségesnek érzi, kérje ki orvosa tanácsát!


MI AZ ALKOHOLMENTES KIVONAT?

Különböző gyógynövények növényi glicerin felhasználásával készült kivonata. Lehet mono, (zöld hátterű címkével) amiben egy gyógynövényt használunk, és összetett (színes hátterű címkével, a fő gyógynövény mellett piros + jellel), amiben ötvözzük több növény gyógyhatását.


MENNYIT ÉS HOGYAN ADAGOLJON?

A termék kupakja csepegtetővel ellátott. Minden termék csomagolásán feltüntettük az adagolást. A legjobb felszívódás érdekében  a megadott mennyiséget csepegtesse étkezés előtt fél órával, közvetlenül a nyelvére vagy alá! Lehetőség szerint ne hígítsa és közvetlenül utána ne fogyasszon folyadékot!

Ne használjon fém tárgyat a tinktúra bevételéhez!


MIÉRT AJÁNLJUK A TINKTÚRÁK ÉS ALKOHOLMENTES KIVONATOK HASZNÁLATÁT?

A készítményeink elkészítésénél a régi gyógyászati tapasztalatokat és a fitoterápia ismereteit vesszük alapul.


FITOTERÁPIA

A fitoterápia szemlélete holisztikus, a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére, illetve betegség esetén a helyreállításán dolgozik. A fitoterápia: gyógynövényekkel való gyógyítás.


GYÓGYNÖVÉNY

Gyógynövénynek nevezzük azokat a hatóanyag tartalmú növényeket, amelyek élettani hatást fejtenek ki más élő szervezetre, így gyógyítás céljára felhasználhatók.


DROG

A gyógynövénynek az a része, amely terápiás szempontból a legfontosabb hatóanyagokat tartalmazza. Tárolás: száraz, napfénytől védett helyen. A gyógynövényekkel való gyógyításra érvényes az a szabály, hogy semmilyen orvosi terápiát, anamnézist nem helyettesít.


ÉNKEZŰ GYÓGYMŰVES

Cégünk, az EzerJóFű Gyógynövény Kft. mottója: „énkezű gyógyműves”.

Ennek több jelentése is van. Egyrészt mindent „énkézzel” készítünk, tehát az első lépéstől az utolsóig saját és a minket körülvevő emberek kezének munkáját dicsérik termékeink, másrészt a két kezünk rajzából készült a logónk, ami fát, embert és a mindenséget is ábrázolja.

Ezt az egységét tükrözi az ősemberpár összefonódó keze is, ami egy Svédországban talált barlangrajz mintájára készült és szimbolizálja az egységünket, a szeretetünket, a hitünket abban, hogy ha kezet nyújtunk egymásnak, akkor összeér a világ és a gyógynövények gyógyító ereje mindenki számára elérhetővé válik.

A termékek címkéin lévő rajzok mind egyedileg átgondolt „énszívvel” készült képek, amik nem csak az adott gyógyító növényt szimbolizálják, hanem azt is, amit velük kapcsolatban érzünk.

A tinktúrás dobozok gyufás skatulyát mintáznak, mert úgy éreztük kár lenne úgy kezelni csak őket, mint egy csomagolás. Hátha meglátják Önök benne a lehetőséget apró kincsek (csigaházak, kavicsok, magok) tárolására, és így nem végzik a szemétben.


CSAKRÁK

A dobozok színének váltakozása sem véletlenszerű, a csakrák színét követve változnak a szerint, hogy melyik csakrához társítjuk az adott tinktúrát.

A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk.

 

HU-ÖKO-01

 Ellenőrzött ökológiai gazdaságból - HU-ÖKO-01 - Ellemőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A termékeinkben felhasznált növényi alapanyagok hivatalos, ellenőrzött BIO minősítéssel rendelkeznek.
Az oldal tetejére