Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.400 Ft
3.900 Ft
Kedvezmény: 11%
Menny.:db

Nettó tömeg: 100 /csomag

Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is.

Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó.

A Bio csíramagok az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke.

Szállítás: 2-4 munkanapon belül
Szerezhető hűségpontok: 150
Szállítási díj: 990 Ft
Gyártó cikkszám: 0002CS
Várható szállítás: 2022. május 24.
Gyártó: EzerJóFű Gyógynövény Kft.
ZERO WASTE
Természetes alapanyagokból
Ha kérdése van, keressen minket!

PIKÁNS CSÍRAMAG CSOMAG

4.400 Ft
3.900 Ft
Kedvezmény: 11%
Menny.:db
Kívánságlistára

Leírás

BIO CSÍPŐS-PÖRGŐS CSÍRAMAG 100 G
Bio magok: vöröshere, lucerna, fehérrépa, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, brokkoli, görögszéna, rukkola, rambo retek
Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.
+
BIO HAGYMA CSÍRAMAG 60 G
Bio magokvöröshagyma, póréhagyma
Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.
+
BIO RETEK-MIX CSÍRAMAG 100 G
Bio magok: rózsa retek, daikon retek, rambo retek, hurrikán retek, vörös rubin retek
Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.

Csíra készítés otthon

A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá.

Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:)

A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek.

Figyeljünk az alapanyagokra!

Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk!

Csíráztatás recept:

- csíráztatásra alkalmas bio csíramagok
- széles szájú nagyobb dunsztosüveg
- gézlap
- egy erős befőttes gumi
- víz

Csíráztatás:

1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.)

2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal.

3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat.

4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül.

5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 

6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat.

7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. 

Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását.

A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére