Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Friss felület - Bővülő tartalom

Kedves Látogatónk!

Szeretettel köszöntünk az EzerJóFű Gyógyműhely megújult webshopjában! Kérlek, nézz körül! Fedezd fel a gyógynövények virtuális világát!

Mi mindenben nyújtunk újdonságokat Neked!

Készítettünk egy GYÓGYNÖVÉNY ABC-t, amelyben minden általunk használt gyógynövényről olvashatsz néhány mondatot.

EZERJÓFŰ TERMÉKEK - GYÓGYMÓDOK aloldalunkon böngészhetsz a tünetek listájában, hogy könnyebben megtudd, mely gyógynövényre van szüksége a szervezetednek.

GYÓGYÍTÓ NÖVÉNYEINK - Blogunkban minden héten új gyógyító növényeket mutatunk be Neked. Olvashatsz a növény történetéről, a népi gyógymódokról, amelyekben használják, illetve hasznos receptekkel látunk el Téged.

HERBAZIN online magazinunkban hetente friss hírekkel szolgálunk a gyógynövények és a világunk kapcsolatáról. Találsz itt tisztító kúrákat, előadásokat, a gyógynövények gyűjtéséről, felhasználásáról hasznos ötleteket és még sok mindent.

Új webshopunkban minden vásárlás után HŰSÉGPONTOKAT írunk jóvá neked, amelyeket akár a következő vásárlásnál, de 365 napon belül bármikor beválthatod. (Ne feledd, ehhez regisztrált vásárlónknak kell lenned!)

GYAKORI KÉRDÉSEK felületünkön folyamatosan gyűjtjük számodra a hasznos információkat, melyek megkönnyítik a vásárlásodat, a döntésedet egyes termékeink között.

Ha neked is van gyógynövény boltod, vagy a természetgyógyászat területén tevékenykedsz, akkor VISZONTELADÓKNAK oldalunkon jelentkezni tudsz partnereink közé.

Ha nem találod meg a termékek közt, amit keresel, vagy nagyobb tételű alapanyagra van szükséged, kérhetsz egyedi ajánlatot AJÁNLATKÉRÉS felületünkön.

Ha feliratkozol hírlevelünkre, hetente kapsz tájékoztatást arról, mi történik az EzerJóFű Gyógyműhelyben!

Célunk az egészség, a természetünk, környezetünk megismerése, megismertetése veletek. A csapatunk jelmondata a mantránk. Eszerint élünk és munkálkodunk:

A szeretet erejével, tisztelve a Földanyát, a megelőzés és a gyógyítás útján eljuttatni a gyógynövények ősüzenetét a világ felé.

 

  MEGTALÁLTAD A KINCSES TÉRKÉP ELSŐ SZELETKÉJÉT  

 KERESD A VÁLASZT:  Melyik csomagajánlatunkban szerepel az EZERJÓFŰ24+ KIVONAT?
Ahol a választ megleled, ott találod a következő útjelzőt. Itt juthatsz el csomagajánlatainkhoz

----------------------------------------
Gyerekcsomag Immunerősítés oldalára kell eljutni

  MEGTALÁLTAD A KINCSES TÉRKÉP MÁSODIK SZELETKÉJÉT  

 KERESD A VÁLASZT:  A Gyerekcsomag Immunerősítés csomagunk valamely összetevőjének oldalán találod a következő állomást. Keresd meg a termékeink között a kivonatot!
Egy kis okosság:
Az ősi kultúrákban elsősorban gyógynövényekkel gyógyítottak. Több ezer gyógynövényt ismerünk, melyet a modern tudomány kutatásaival igazolt. A rómaiak termesztettek először gyógyászati célra növényeket, de az egyiptomi Ebers-papirusz, ami i. e. 3500 körül keletkezett, több mint 800 különböző gyógymódot ír le. Az ókori kínaiak már i.e. is végeztek komoly műtéteket különböző gyógynövényfőzeteket alkalmazva.

---------------------------------------
LÁNDZSÁS ÚTIFŰ+ KIVONAT 50 ML oldalára kell eljutni

  MEGTALÁLTAD A KINCSES TÉRKÉP HARMADIK SZELETKÉJÉT  

 KERESD A VÁLASZT:   Keresd meg az oldalon azt a növény nevet, amelyet egy madárról neveztek el. Keresd meg a madár nevű növényből készült kivonatot az oldalon. Ott találod a következő útmutatást.

Egy kis okosság:
A lándzsás útifű magjának különleges tulajdonsága nagy folyadékfelszívó képessége. a nyers mag vízben erősen megduzzad, a felszabaduló nyálka felszívja a baktériumokat, mérgeket, így segít a gyulladt nyálkahártya megnyugtatásában és gyógyításában.
A lándzsás útifű jó baktériumölő, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító, ezért hasznos gyógyír lehet rovarcsípések, kisebb égési sérülések esetén. Nyálkaoldó és köhögéscsillapító, légúti megbetegedések esetén használják. A száj-, toroknyálkahártya gyulladásai esetén öblögetés, gargarizálás formájában használható fel.  (Wikipedia)
Érdekesség: Elődeink ősidők óta használják a lándzsás útifüvet szinte az egész világon. A Himalájában hasmenés ellen, ivar-és húgyképző szervek megbetegedéseinél, kígyómarás ellen és vérzéscsillapítóként alkalmazzák.
A kínai gyógyászatban a húgyúti szervek megbetegedésein és a vérzéscsillapításon kívül használják kötőszöveti gyulladás esetén is.
Az orosz népi gyógyászat elsősorban vérzéscsillapítóként és hasmenés ellen ismeri.
Észak-Amerika indiánjai szintén vérzéscsillapítóként, elsősorban az erős havivérzés szabályozására ajánlják.
A cipőbe téve hosszú gyalogtúrák alkalmával gátolja a vízhólyag kialakulását:)
---------------------------------
KAKUKKFŰ KIVONAT 50 ML oldalára kell eljutni

  MEGTALÁLTAD A KINCSES TÉRKÉP NEGYEDIK SZELETKÉJÉT  

 KERESD A VÁLASZT:  Olvasd össze a színes betűket. A következő útmutatást a kapott kivonat oldalán találod!

Kányádi Sándor: Somvirággal, kakukkfűvel
"Somvirág, somvirág, aranysárga a világ.
Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó:
fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni,
árkon-bokron átal, háton hátizsákkal,
menni, mendegélni, este hazatérni:
fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva,
somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel."

Egy kis okosság:
A kakukkfüvet már az ókorban is használták például balzsamozására, és harctéri sérülések kezelésére, sőt megelőzésként, járványok idején. Fő hatóanyagát a timolt 1719-ben Neumann Caspar német kémikus és gyógyszerész fedezte fel. Erősíti immunrendszerünket, javítja a vérkeringést, Csillapítja a köhögést, a hörgő- és szájüregi gyulladásokat és persze kiváló fűszernövény. (Wikipedia)

-----------------------------------
MÁJ TINKTÚRA 50 ML oldalára kell eljutni

  MEGTALÁLTAD A KINCSES TÉRKÉP NEGYEDIK SZELETKÉJÉT  

 KERESD A VÁLASZT:  Dagad a mája - Mondja a magyar közmondás. Ez azt jelenti, nagyon tetszik neki, jólesik neki valami, elégedett. Ha pedig az ember elégedett, akkor bizony Boldog. Melyik tinktúránk nevében találod meg a BOLDOG szót? Ha ezt kitalálod, akkor már a célnál jársz.

Egy kis okosság: A máriatövis ajánlott enyhébb emésztési panaszok kezelésre, de hatásos lehet epehólyag-problémák gyógyításában is.  A máriatövist gyakran társítják más növényekkel: gyermekláncfűvel, fecskefűvel, vagy a májtisztítás folyamataiban is bizonyított benedekfűvel.
Érdekesség: A máriatövist más néven Mária tövises tejének mondják. Ennek alapjául az a monda szolgál, amit néhány faluban még mindig mesélnek. Eszerint amikor Mária menekült Jézussal, futtában gyorsan megszoptatta, s miután végzett, egy csepp tej hullott az egyik közeli virágra. Ebből lett a máriatövis. (Wikipedia)
------------------------------------------
BOLDOGSÁG TINKTÚRA 50 ML oldalára kell eljutni

  GRATULÁLUNK! MEGTALÁLTAD A KINCSES TÉRKÉPen az X-et!  

Ám még vár rád egy utolsó próba. Írd be a Facebook poszt alá "hozzászólás"-ként, hány arcot látsz az alábbi képen:
Egy kis okosság: A citromfű illóolaja ideg- és szívnyugtató, görcsoldó, illetve vírusölő hatású. Fogyasztása serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. 
Érdekesség: A citromfű latin nevének (melissa) jelentése: méh. Állítólag egy görög tündérről, a méhek védelmezőjéről kapta a nevét. Ennek a növénynek a méhek valóban nem képesek ellenállni… A legfinomabb méz elnyerése céljából már évszázadok óta a méhkasok közelébe ültetik. A középkorban nyakba akasztható kis zacskókban hordták a legelőkelőbb hölgyek és a szegényebb nők is, mert úgy hitték, hogy a citromfű szerencsét hoz a szerelemben. Emellett sokan úgy gondolták, hogy a citromfűből készített tea meghosszabbítja az életet.
Az oldal tetejére