Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.500 Ft
3.900 Ft
Kedvezmény: 13%
Menny.:db

Nettó tömeg: 100g /csomag

Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is.

Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó.

A Bio csíramagok az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke.

Szállítás: 2-4 munkanapon belül
Szerezhető hűségpontok: 200
Szállítási díj: 1.380 Ft
Gyártó cikkszám: 0001CS
Várható szállítás: 2024. október 09.
Gyártó: EzerJóFű Gyógynövény Kft.
ZERO WASTE
Természetes alapanyagokból
Ha kérdése van, keressen minket!

SPORTOS CSÍRAMAG CSOMAG

4.500 Ft
3.900 Ft
Kedvezmény: 13%
Menny.:db
Kívánságlistára

Termékleírás

BIO SPORT-FITT CSÍRAMAG 100 G
Bio magok: vöröshere, lucerna, mungóbab, lencse, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, görögszéna, brokkoli, fehérrépa, rukkola, rambo retek
Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.
+
BIO VÖRÖSKÁPOSZTA CSÍRAMAG 100 G
Bio magok: vöröskáposzta
Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.
+
BIO HÜVELYES-MIX CSÍRAMAG 100G
Bio magok: mungóbab, zöldlencse, barnalencse
Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.

Csíra készítés otthon

A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. 

Csíráztatás recept:

- csíráztatásra alkalmas bio csíramagok
- széles szájú nagyobb dunsztosüveg
- gézlap
- egy erős befőttes gumi
- víz

Csíráztatás:

1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 

2 - A csíramagokra öntsünk tiszta vizet. A víz két-háromszor annyi legyen, mint a mag. A duplán hajtott gézlapot pár erős befőttes vagy egy postás gumival feszesen rögzítsük az üveg tetején. 

3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat 8-12 óráig. (A legtöbb magnál a 12 óra megfelelő, de vannak kivételek) 

4 - 12 óra áztatás után öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül, friss vízzel öblítsük át. Utána 45 fokos szögben alaposan csöpögtessük le, az üveg akár maradhat ebben a helyzetben is. Figyeljünk arra, hogy a magok ne zárják el a levegő útját a gézlapon keresztül tudjon levegőzni. Ha néha arra járunk, akkor az üvegen lehet egy fél fordulatot forgatni. 

5 - A magok csírázásához a szobahőmérséklet (20-22 fok, hidegebb hőmérsékleten lassabban készül el) tökéletesen megfelel. A csírázási időszak elején fényre nem feltétlenül van szükség. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 

6 - 12 óránként mossuk át a magokat friss vízzel. A csíráztatás sarkalatos pontja, titka, hogy a magok ne legyenek túl nedvesek és ne is száradjanak ki! 

7 - Pár napon belül megjelennek az első kis csírakezdemények. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt méretet. Ez általában 4-6 nap.) 

8 - Az elkészült csírát megszabadítjuk a maghéjtól és a nem csíraképes magoktól. Kisebb edénybe friss vizet öntünk, belerakjuk a már elkészült csírát és keverő mozdulatokkal az egészet átmozgatjuk. A levált csírahéjak a víz tetején fognak úszni, azokat összehúzzuk az edény szélére és lemerjük. (Némi gyakorlatot igényel). 

9 - Ha már a barnás-feketés héjakat eltávolítottuk, akkor a víz felszínén, illetve felső harmadában úszó tiszta csírát leszedjük és visszatesszük a tiszta üvegbe, pár órán keresztül 45 fokos szögben a szokásos módon tároljuk, azért, hogy a felülete fogásra száraz legyen, de maga a csíra még ne száradjon ki. Erre azért van szükség, mert ha túl nedvesen tesszük a 3-7 fokos hűtőbe, akkor a csíra hamarabb tönkremegy. A víz alján maradnak a sérült vagy csírázásra nem képes magok, illetve az életképes éppen kicsírázott magok is, amelyek még biokerti művelésre vagy városi gerilla kertészetre is alkalmasak. 

Ha mindent jól csináltunk akkor a csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

ARTEMISIN ALKOHOLMENTES CSOMAG

6.000 Ft 5.100 Ft
15%
Várható szállítás: 2024. október 09.

KISMAMA CSOMAG

6.400 Ft 6.200 Ft
3%
Várható szállítás: 2024. október 09.

ARTEMISIN ALKOHOLOS CSOMAG

6.500 Ft 5.500 Ft
15%
Várható szállítás: 2024. október 09.

CSONT ÉS PORC ÉS ÍZÜLET CSOMAG

6.700 Ft 6.600 Ft
1%
Várható szállítás: 2024. október 09.

IMMUNERŐSÍTÉS GYERMEKEKNEK

9.000 Ft 7.700 Ft
14%
Várható szállítás: 2024. október 09.

SPORTOLÓKNAK

9.200 Ft
Várható szállítás: 2024. október 09.
Az oldal tetejére